Äiti 60-vuotispäivänä lahjaksi tehty remontti keittiön 6 neliömetriä: kuvat ennen ja jälkeenpäin.

Äitini 60-vuotissyntymäpäivänä päätimme tehdä hänelle todella ikimuistoisen lahjan – hänen pienen keittiönsä remontin. Budjetti oli vaatimaton, vain materiaaleihin ja laitteisiin, joten teimme suurimman osan työstä itse ja panimme osan sielustamme tähän lahjaan.

Jätimme muutama vuosi sitten asennetun muovi-ikkunan, poistimme ikkunalaudan ja korvasimme sen leveällä työtasolla, joka soveltuu paitsi kukkaruukkuihin myös ruoanlaittoon.

Poistimme seinistä haalistuneen tapetin ja vaihdoimme lattiapäällysteen uusiin laattoihin. “Talvijääkaappi”, joka on säilynyt Hruštševkassa sen rakentamisesta lähtien, koristeltiin keittiön julkisivulla, koska vanhat muoviset ovet olivat hyvin silmiinpistäviä. Näytöt käytettiin akun piilottamiseen, jolloin se sulautui muuhun sisustukseen. Patterin näyttö on ristikko, joten patterin lämmin ilma pääsee huoneeseen esteettä.

Keittiön kalusteita valittaessa päädyimme valkoiseen väriin. Vastoin yleisiä väärinkäsityksiä valkoiset huonekalut eivät ole lainkaan tahrankestäviä, ja niitä on helppo hoitaa. Pienessä tilassa valkoisilla huonekaluilla voit saavuttaa vapaan tilan vaikutuksen, jotta huoneeseen saadaan enemmän valoa.

Työalue osoittautui tilavaksi, koska sen osasta tuli pöytälevy, joka korvasi ikkunalaudan. Yläkaappien alla on sisäänrakennettu valaistus, joten saranoidut laatikot eivät estä keskusvalaisimen valoa, ja keittiössä on erittäin kätevä työskennellä.

Tiskialtaan paikka on aivan nurkassa, mutta se on lähellä työtasoa ja kaukana liedestä, joten tiskatessa syntyvät roiskeet eivät pääse pannuihin ja kattiloihin, joissa ruokaa valmistetaan.

Jääkaappi on vanha, meillä ei ollut budjettia sen vaihtamiseen, mutta tulevaisuudessa aiomme päällystää sen keittiöön sopivilla julkisivuilla. Saimme äidin suostuteltua poistamaan lukuisat magneetit ovesta, ilman niitä jääkaappi sulautui sisustukseen paljon paremmin.

Mikroaaltouunin sijainti ei ollut kovin onnistunut – se seisoo jääkaapin päällä, ja äitini on vaikea yltää siihen, vaikka hän ei käytä sitä kovin usein.

Jääkaapin viereiselle seinälle ripustimme television, se on pieni, mutta se näkyy selvästi sekä ruoanlaiton aikana että ruokapöydässä istuessa.

Rating
( No ratings yet )
Like this post? Please share to your friends:
Unmondeinteressant